2010. december 10., péntek

Google AdWords

Ezen az oldalon több mindent találni a Google-ről, de én innen csak egy valamit emelnék ki és ez a Google AdWords, vagyis a Google hirdetések. A Google egyik olyan szolgálatatása amiért fizetni kell. A fizetési elv alapja a PPC vagyis Pay per Click, ami azt jelenti, hogy a felhasználó a hirdetéseket kattintások alapján fizetik ki. Ez a szolgálatatás 2002-ben jelent meg és teljesen forradalmi volt, mert az oldal valamilyen szinten önkiszolgáló vagyis a hirdető egyes dolgokat saját maga állít be. Mint sok más Google fejlesztés ennek a középpontjában is a felhasználó található. Ez az AdWords esetében úgy valósul meg, hogy egy felhasználó kizárólag az általa beírt kulcsszavakra releváns hirdetéseket látja, ott és akkor, amikor az adott téma érdekli, és ebből következik a hatékonyság is. Az AdWords olyan sikereket ért el világszerte, hogy több Google által felvásárolt terméket is ebből tudtak megvásárolni.

Az oldal URL címe, ahol az adatokat találtam: http://www.webma.hu/Keresomarketing_tudasbazis/Keresok/Google_tortenete.html

Azért választottam ezt az oldalt, mert nagyon sok minden megtalálható ezen az oldalon a Google-ről, és mindezt érthetően írja le.
Az AdWordsről készült leírás a felsorolás közepén található: "Hirdetés, amit az emberek akarnak látni" címszó alatt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése